Intézetünk különdíja a Blickpunkt német nemzetiségi fotópályázaton

A 2019-es Blickpunkt fotópályázatra intézetünk különdíjat ajánlott fel, a zsűri munkájában pedig Kovács Bence kollégánk is részt vett.


A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ („Zentrum”) által megrendezett, Blickpunkt címet viselő német nemzetiségi fotópályázat zsűrijébe intézetünk fiatal kutatóját, Kovács Bencét kérték fel Manfred Jens Preißler, a budapesti Német Nagykövetség tanácsosa és Csorba Károly fotográfus mellett.

A 310 versenyben indult kép közül archív fénykép, kortárs fotó és képeslap kategóriában egy-egy 101 euróból álló fődíjat ítélhetett oda a zsűri, emellett pedig különdíjakat osztott szét a legkiemelkedőbb fényképek között.

 

papszenteles 650

Intézetünk különdíját Somogyi Bernadette nyerte el, aki a falusi társadalom egyik különleges ünnepét dokumentáló, Papszentelés című fényképével érdemelte ki a könyvjutalmat.

A képek a 2018. november 16-ai megnyitó után hagyományosan a Műcsarnokban kerültek kiállításra, majd országos vándorkiállítás alkalmával is a nagyközönség elé tárják őket. Válogatásukból 2020. évi falinaptár készült.

kozonseg 650

 

További információ:
http://www.zentrum.hu/hu/
http://www.blickpunkt.hu/
Fotók: Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ