Intézetünk munkatársai a Szimbiózis Fesztiválon

Immár 14. alkalommal kerül megrendezésre a hazai kulturális antropológia legnagyobb seregszemléje, a Szimbiózis Napok kulturális antropológiai fesztivál 2019. május 10–11-én a Három Hollóban. Az érdeklődők változatos programokon keresztül ismerkedhetnek meg távoli népek és közelünkben élő közösségek tárgyi és szellemi kultúrájával: életmódjával, tudáskincsével, művészetével, meséivel, játékaival. Sokféle előadás, kerekasztal-beszélgetés, alkotóműhely, kiállítás, film és zenei program várja az érdeklődőket, köztük több olyan is, amelyen intézetünk munkatársai beszélnek kutatásaikról.

szimbiozis2019

 

Pénteken 14:00–15:15 közt a Terepszemle 1. – A kulturális sokszínűség a terepmunka tükrében című szekcióban hallható Nagy Károly Zsolt tudományos munkatársunk elkőadása Virtuális egyház? Online módszerek a vallási identitások kutatásában címmel.

Ugyancsak pénteken 15:00–15:45 között Újrainduló szociálantropológiai kutatások Közép-Ázsiában: Magyar Manasz, Karakalpak Csodaszarvas címmel kerül sor Sántha István tudományos főmunkatárs és Somfai Kara Dávid tudományos munkatárs előadására.

Szintén pénteken 16:00–17:15 között hallhatók előadások és kerekasztal-beszélgetés Az orosz állam és a szibériai népek – evenkik, burjátok és szahák címmel, melyek keretében Sántha István tudományos főmunkatársunk az orosz állam és a burjátok, Mészáros Csaba tudományos munkatársunk pedig az orosz állam és a szahák kapcsolatáról beszél.

Mészáros Csaba kollégánk pénteken 19:35–20:15 között ismét hallható, Antropocén antropológia – A globális klímaváltozás kihívásai az antropológiában címmel tart előadást, melyet beszélgetés követ.

Szombaton 12:30–12:55 közt kerül sor Sárkány Mihály senior kutatónk Akcióantropológia az NDK-ban című előadására.

Szombat 15:00–16:30 A digitális antropológia diszkrét bája. Mit jelent a digitális és mit az antropológia a 21. század elején? címmel zajlik majd a Replika folyóirat legfrissebb, digitális antropológiával foglalkozó számát bemutató kerekasztal beszélgetés, melyen Nagy Károly Zsolt munkatársunk is részt vesz.

A fesztivál változatos programokkal várja az érdeklődőket
További információk a rendezvény honlapján: http://szimbiozis.com