50 éves az MTA BTK Néprajztudományi Intézete

Az évforduló alkalmából 2017. november 21-én jubileumi ünnepséget szervez az intézet a Humán Tudományok Kutatóházába.

Az MTA BTK Néprajztudományi Intézet, a magyar etnográfia vezető intézménye 2017-ben ünnepli alapításának 50. évfordulóját. Az intézet központi feladatvállalásának tekinti a magyar néprajzi kutatások összefogását, a külföldi társintézményekkel való intenzív szakmai kapcsolattartást. Égisze alatt születtek meg és készülnek ma is a magyar etnográfia kézikönyvei, sorozatai. Az ünnepi tanácskozás célja egyrészt az intézet keretei között zajló legfrissebb néprajzi kutatási eredmények bemutatása, rávilágítva arra, hogy ezek miképpen épülnek az elődök munkáira, másrészt annak reprezentálása, hogy a néprajzi kutatások hogyan járulhatnak hozzá a kortárs társadalmi, gazdasági és kulturális folyamatok, kihívások és konfliktusok megértéséhez és menedzseléséhez, igazolva a néprajzi kutatások társadalmi hasznosíthatóságát.

NTI 50 meghivo 400


Az MTA BTK Néprajztudományi Intézet tisztelettel hív minden érdeklődőt a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében,
A néprajztudomány helye és szerepe a 21. században
című jubileumi rendezvényére, amelyet az intézet fennállásának 50. évfordulója alkalmából szervez a Magyar Tudományos Akadémia új kutatóházába.

A rendezvény időpontja: 2017. november 21., 10 óra

A rendezvény helyszíne: MTA Humán Tudományok Kutatóháza (1097 Budapest, Tóth Kálmán utca 4.), földszinti nagyelőadó

A részletes program itt olvasható.

Szeretettel várjuk!